Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano in Občina Lendava sta 29. 11. 2016 podpisala sporazum o poslovnem sodelovanju na področju merjenja obremenjenosti zraka s cvetnim prahom. Z rednimi meritvam smo začeli 12. januarja na postaji v Lendavi, v začetku sezone pojavljanja alergenega cvetnega prahu za leto 2017.

Preberi...

Sezona v 11. tednu 2017 (13. 3. 2017 do 19. 3. 2017)

Število obiskov v ambulantah osnovnega zdravstva zaradi gripi podobne bolezni se je znižalo na 6,4/100.000 prebivalcev, zaradi drugih akutnih okužb pa na 922/100.000 prebivalcev. V tednu 11 se je še znižal priliv kužnin zgornjih dihal, delež vzorcev pozitivnih na influenco je ostal enak (14%). Gripo dokazujemo še v večini slovenskih regij. Prevladuje virus influence B (95%). Delež vzorcev pozitivnih na RSV je podoben kot

...

Napoved od 22. do 29. marca 2017

V tem tednu pričakujemo začetek sezone cvetnega prahu breze in večje obremenitve s cvetnim prahom jesena. Glavna alergena v Primorju sta cvetni prah cipres in jesena.

Za več informacij kliknite tukaj.

Vsa vprašanja glede Dnevnika cvetnega prahu in obremenjenosti zraka z alergogenim cvetnim prahom lahko zastavite na:

tel:

...
(KAKO SE UGOTAVLJA SKLADNOST IN VARNOST IGRAČE)

Sreda 12. aprila 2017 (9:00 – 15:00)

Delavnica je namenjena proizvajalcem igrač majhnih podjetij in dejavnosti. Prikazani bodo postopki izdelave tehnične dokumentacije in njenih vsebin (kosovnica, ocena varnosti), pristopi ugotavljanja različnih možnih tveganj kot so kemična, mehanska in fizikalna, električna, vnetljivostna in morebitna druga ter predstavitev pomena vsebine Izjave o skladnosti.
Univerza v Novi Gorici (UNG) in Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) s podpisom Sporazuma o sodelovanju izražata skupni interes za vzpostavitev dolgoročnega sodelovanja na tistih področjih dela, v katerih se naše dejavnosti dopolnjujejo. Obe inštituciji že vrsto let izkazujeta svojo strokovno odličnost, ki je priznana tudi v mednarodnem prostoru.