Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) kot Nacionalni referenčni laboratorij Slovenije za dioksine in PCB-je v krmi in živilih (NRL) organizira delavnice skupine EU strokovnjakov, ki se posvečajo analitiki določanja kloriranih alkanov (polychlorinated alkans – PCA). Srečanje bo med 19. in 21. junijem 2017 v predavalnici NLZOH v Mariboru. K udeležbi na delavnici vabimo laboratorije, ki že določujejo ali pa razvijajo analitiko PCA-jev v okviru EU-RL/NRL.

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano in Občina Lendava sta 29. 11. 2016 podpisala sporazum o poslovnem sodelovanju na področju merjenja obremenjenosti zraka s cvetnim prahom. Z rednimi meritvam smo začeli 12. januarja na postaji v Lendavi, v začetku sezone pojavljanja alergenega cvetnega prahu za leto 2017.

Preberi...

Sezona v 19. tednu 2017 (8.5. 2017 do 4. 5. 2017)

V tednu 19 je bil priliv kužnin zgornjih dihal podoben kot prejšnji teden. Virusov influence nismo dokazali. Delež vzorcev pozitivnih na RSV se je še znižal in je bil 2,5%. Od drugih virusnih povzročiteljev obolenj dihal prevladujejo rinovirusi (28%). V Evropi je sezona gripe v izzvenevanju. Vsi detektirani virusi so bili influenca tipa B. Tudi v ZDA, Kanadi in v zmernih klimatih severne poloble nasploh je okužb z virusi gripe vse

...

Napoved od 17. do 24. maja 2017

Poteka glavna sezona pojavljanja cvetnega prahu trav, težave z zdravjem se lahko pojavljajo tako na celini kot v Primorju. V Primorju se povečuje tudi obremenitev s cvetnim prahom oljke.

Za več informacij kliknite tukaj.

Vsa vprašanja glede Dnevnika cvetnega prahu in obremenjenosti zraka z alergogenim cvetnim prahom lahko zastavite

...
(KAKO SE UGOTAVLJA SKLADNOST IN VARNOST IGRAČE)

Sreda 12. aprila 2017 (9:00 – 15:00)

Delavnica je namenjena proizvajalcem igrač majhnih podjetij in dejavnosti. Prikazani bodo postopki izdelave tehnične dokumentacije in njenih vsebin (kosovnica, ocena varnosti), pristopi ugotavljanja različnih možnih tveganj kot so kemična, mehanska in fizikalna, električna, vnetljivostna in morebitna druga ter predstavitev pomena vsebine Izjave o skladnosti.