Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano in Občina Lendava sta 29. 11. 2016 podpisala sporazum o poslovnem sodelovanju na področju merjenja obremenjenosti zraka s cvetnim prahom. Z rednimi meritvam smo začeli 12. januarja na postaji v Lendavi, v začetku sezone pojavljanja alergenega cvetnega prahu za leto 2017.

Preberi...

Sezona v 15. tednu 2017 (10.4. 2017 do 16. 4. 2017)

Število obiskov zaradi akutnih okužb dihal je padlo na 811/100.000 prebivalcev. V tednu 15 je ostal priliv kužnin zgornjih dihal in delež vzorcev pozitivnih na influenco približno enak kot prejšnji teden. Dokazovali smo izključno virus influence B, linija Yamagata. Delež vzorcev pozitivnih na RSV je bil 8%. V Evropi je sezona gripe v upadanju. Delež pozitivnih med vzorci iz primarnega zdravstva je 17%. Med pozitivnimi narašča

...

Napoved od 20. do 27. aprila 2017

Nestabilno in hladnejše vreme znižuje večje obremenitve zraka s cvetnim prahom. V toplejšem vremenu bodo v zraku večje količine cvetnega prahu hrasta, cvetenje ostalih alergenih dreves se zaključuje. Začetek sezone trav pričakujemo zadnje dni aprila oziroma v začetku maja. V Primorju poteka sezona trav, obremenitev bo srednje visoka.

Za več informacij ...

(KAKO SE UGOTAVLJA SKLADNOST IN VARNOST IGRAČE)

Sreda 12. aprila 2017 (9:00 – 15:00)

Delavnica je namenjena proizvajalcem igrač majhnih podjetij in dejavnosti. Prikazani bodo postopki izdelave tehnične dokumentacije in njenih vsebin (kosovnica, ocena varnosti), pristopi ugotavljanja različnih možnih tveganj kot so kemična, mehanska in fizikalna, električna, vnetljivostna in morebitna druga ter predstavitev pomena vsebine Izjave o skladnosti.
Univerza v Novi Gorici (UNG) in Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) s podpisom Sporazuma o sodelovanju izražata skupni interes za vzpostavitev dolgoročnega sodelovanja na tistih področjih dela, v katerih se naše dejavnosti dopolnjujejo. Obe inštituciji že vrsto let izkazujeta svojo strokovno odličnost, ki je priznana tudi v mednarodnem prostoru.