Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
objave
javne-objave
Lupa
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
objave
javne-objave

100 let NLZOH

Spoštovani,

Redko se ponudi priložnost, da lahko deliš svoje misli ob stoletnici. Ljudje je ne dočakamo prav pogosto, ustanove pa nam to čast naklonijo le enkrat na sto let

Laboratorij, ki so ga soustvarjali mnogi, ki prebirate tole, je v resnici namenjen predvsem temu: da bo dobro. Da bo življenje zdravo in dobro, da bo okolje čisto in dobro, da bo hrana zdrava in dobra. In da bo vse troje, zdravje, okolje in hrana, javno dobro. Prav s tem imamo namreč opravka pri našem vsakodnevnem delu, v naših karierah in naših življenjih: z javnim dobrim. Zato smo nacionalni laboratorij, saj se javnega dobrega ne da ločiti po občinah ali ulicah, kaj šele po dvoriščih ali sobah: je ravno skupno, kolikor vsak od nas po svojih najboljših močeh skrbi zanj – in je zato do njega potem tudi enakopravno upravičen.

Dolga je bila pot do tega, da je laboratorij postal nacionalen in ne le deželni; da je postal »za zdravje, okolje in hrano« in ne le za zdravje – in da se je nenazadnje ustalil v Mariboru in ne morda v prestolnici. NLZOH je danes enakopravno doma povsod po Sloveniji, saj je naš dom tam, kjer so naše enote, naši sodelavci in naše stranke. Saj veste, kako pravijo: kjer mi je dobro, tam je moj dom in moja domovina. Ubi bene, ibi patria.

Časi so pač taki, da je pandemija slehernega od državljanov naredila bolj dovzetnega za vprašanja zdravja, okoljska kriza za kvaliteto okolja, vojna v Ukrajini pa za vprašanja hrane. Laboratorij, ki o vseh teh treh ključnih področjih človekovega življenja prinaša verodostojne informacije in koristna priporočila, postaja zaveznik sleherne državljanke in slehernega državljana v prizadevanjih za varno, človeka vredno prihodnost. Da, za javno dobro in za skupno domovino.

Ponosni smo na prehojeno pot. Ponosni smo vsa pridobljena znanja in na raven tehnološke opremljenosti. Ponosni smo na mrežo po vsej Sloveniji. Ponosni na znanstvene objave naših strokovnjakov in na medijske nastope naših sodelavcev. A najbolj smo ponosni na našo prihodnost: saj vemo, da smo nanjo kadrovsko, tehnološko, organizacijsko in človeško dobro pripravljeni. 

Naj naša skupna stoletnica zato zazveni z jasno zavezo Sloveniji in svetu: dobro smo pripravljeni na prihodnje delo za javno dobro.

Hvala vsem – in vse dobro še naprej!

Emil Žerjal,
v. d. generalnega direktorja NLZOH

Ob 100-letnici NLZOH organiziramo:

Zakaj sodelovati z nami?

Zanesljivi rezultati neodvisnih strokovnjakov

Strokovnost

Storitve izvajamo v skladu z najnovejšimi spoznanji v različnih strokah.

Neodvisnost

Naloge v vseh svojih dejavnostih in oblikovanje strokovnih mnenj izvajamo neodvisno.

Odgovornost

Vsak zaposleni je odgovoren za izvajanje svojih nalog v dogovorjenem času.

Zanesljivost

Točnost, natančnost, pravilnost in pravočasnost so temelj zanesljivosti in s tem zaupanja naših uporabnikov storitev.

Področja
Storitve
Iskanje
O nas
Lokacije
Skip to content