Napoved od 2. do 9. junija 2020

Glavni alergen v zraku je cvetni prah trav, obremenitve bodo visoke. V Primorju poteka poleg trav tudi sezona oljke in krišine.

Za več informacij kliknite tukaj ali pišite na pelodinfo@nlzoh.si.

 

Vsako leto 31. maja obeležujemo Svetovni dan brez tobaka, ki letos poteka pod geslom »Zaščitimo mlade pred manipulacijo tobačne industrije. Preprečimo rabo tobaka in nikotina med mladimi«.

Uporabnike NLZOH storitev obveščamo o novih sprejemnih časih za preiskave na SARS-CoV-2:

Raziskovalci Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor in Medicinske fakultete Univerze v Mariboru so pričeli z določanjem celotnih genomov novega koronavirusa, ki jih najdemo pri bolnikih v mariborski regiji.

Sezona v 13. tednu 2020 (23. 3. 2020 do 29. 3. 2020)

Število obiskov zaradi gripi podobne bolezni (GPB) in akutnih okužb dihal (AOD) je bilo nizko. Slika GPB in AOD je popačena zaradi spremenjenega načina delovanja osnovnega zdravstva v času epidemije SARS-CoV-2.
V WHO evropski regiji gripa še kroži, vendar incidenca GPB pada že šesti zaporedni teden. Izbruh COVID-19 vpliva na delovanje in posledično na podatke iz primarnega zdravstva v vseh državah. Od vzorcev testiranih v primaru je bilo pozitivnih 14% (prejšnji teden 31%).

S tedenskim poročanjem zaključujemo in če ne bo posebnosti, bomo nadaljevali v oktobru 2020.

Za več informacij kliknite tukaj