Novost Uredbe o obvezni občinski gospodarski javni službi zbiranja komunalnih odpadkov prinaša zahtevo po izvedbi sortirnih analiz mešanih komunalnih odpadkov že v letu 2019. 12. septembra 2018 je bila v Uradnem listu Republike Slovenije (Ur. l. RS 60/2018) objavljena Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o obvezni občinski gospodarski javni službi zbiranja komunalnih odpadkov, ki med drugim določa časovne obveznosti izvajalcev javne službe zbiranja komunalnih odpadkov v zvezi z izvedbo sortinih analiz mešanih komunalnih odpadkov, in sicer mora Izvajalec javne službe sortirne analize prvič zagotoviti za leto 2019, in sicer v obdobju med 1. januarjem in 31. marcem oziroma med 1. oktobrom in 31. decembrom, o čemer mora do 31. marca leta 2020 oddati poročilo Ministrstvu za okolje in prostor.

V Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano imamo pridobljeno akreditacijo za vzorčenje odpadkov v skladu s standardom SIST EN ISO/IEC 17025. Izpolnjujemo predpisane pogoje in smo primeren partner za izvedbo sortirnih analiz mešanih komunalnih odpadkov (svetovanje, nadzor pri izvedbi sortiranja in tehtanja frakcij odpadkov ter izdelava poročila o sortirni analizi na obrazcu iz Uredbe).

 Informacije dobite na telefonski številki 02 45 00 100 ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.