Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
objave
javne-objave

Istovetnost

Verificiranje digitalno podpisanega dokumenta in preverjanje istovetnosti dokumenta

Dokumentu v digitalni podpisani obliki lahko verificirate digitalni podpis s poljubno aplikacijo za preverjanje podpisov (primer Acrobat Reader DC). Pomembno je, da ima aplikacija med zaupanja vrednimi potrdili korensko potrdilo izdajatelja SIGEN-CA. Morebitno dodajanje korenskega potrdila je enkratna aktivnost in jo je treba izvesti le pred prvim preverjanjem podpisa.
Potrebno korensko potrdilo je na razpolago na naslovu http://www.si-ca.si/identiteta-si-trust-root.phpPotrdilo označite kot zaupanja vreden koren.

Dokumentu prejetem v papirni obliki lahko z našo pomočjo preverite istovetnost z digitalno podpisanim originalom na dva načina:

  1. Dokument ali njegovo kopijo pošljite po pošti na naš naslov: NLZOH – preverjanje istovetnosti, Prvomajska ulica 1, 2000 Maribor.
    Istovetnost preverimo mi in vam skupaj z vrnjenim dokumentom odgovorimo:
    – če potrdimo istovetnost: »Potrjujemo istovetnost poslanega dokumenta. Dokument je enak originalu.«
    – če ne potrdimo istovetnosti: »Istovetnosti z originalom ne moremo potrditi. Dokument ni enak originalu.«
  2. Na elektronski naslov istovetnost@nlzoh.si pošljete zahtevo za digitalno podpisano kopijo originala dokumenta v papirni obliki skupaj s priponko kopije prve strani dokumenta, za katerega pošiljate zahtevo.
    Odgovorili vam bomo s priponko, ki vsebuje digitalno podpisano kopijo originala. Če dokument ni javnega značaja, ga bomo kriptirali z vašim javnim ključem.

Storitve
Kakovost
Iskanje
O nas
Lokacije
Skip to content