Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
objave
javne-objave
Lupa

Poplave – kontaktni podatki NLZOH

Slovenijo je v minulih dneh prizadela najhujša naravna nesreča v zgodovini samostojne države. Obsežne padavine so povzročile poplave in sprožile plazove, ki so opustošili dve tretjini Slovenije. Vodni pretoki se sicer umirjajo, a odtekla voda za sabo pušča porušene ceste, mostove, komunalno infrastrukturo, mnogi so ostali brez domov. Številni prizadetim v ujmi že pomagajo, pomoč je prišla tudi iz tujine.

Kot zaposleni v NLZOH najbolj pomagamo prizadetim tako, da zagotovimo nemoten potek našega dela. Trenutno izrazito večjega obsega dela zaradi poplav nismo zaznali, vendar pričakujemo povečevanje naše vloge z dnevi odmikanja vode. Pričakujemo, da se bo povečevala potreba naših partnerjev, predvsem upravljavcev vodovodov, javnih zavodov (zdravstvenih, socialnih, vzgojno-varstvenih), lokalnih skupnosti, državnih organov in drugih po naših storitvah in nasvetih, zlasti na področju pitne vode, živil, DDD storitev in morebiti medicinske mikrobiološke diagnostike, kasneje pa tudi s področja varstva okolja.

Tudi v času vikenda, prostega dneva in praznika od 12. 8. do 15. 8. 2023 bodo sodelavci NLZOH zagotovili, da upravljavci vodovodov, lokalne skupnosti, javni zavodi in drugi prizadeti ne bodo ostali brez naših storitev. Delo bomo organizirali tako, da bomo v primeru nujnih potreb na razpolago s hitrim odzivom, tako na terenu kot v laboratoriju.

Našim uporabnikom smo na razpolago od 8.00 do 14.00 ure na telefonskih številkah:

Za vzorčenje in analizo pitne vode:

  • 051 358 873 (koroška regija)
  • 031 784 272 (podravska in pomurska regija)
  • 031 437 396 (savinjska regija)
  • 041 861 306 (osrednjeslovenska regija)
  • 041 322 456 (gorenjska regija)

Za storitve dezinfekcije, dezinsekcije in deratizacije:

  • 041 652 628

Uradni kontrolni laboratorij za kakovost zdravil:

  • 08 2006 310

Nenujne storitve zagotavljamo kot so bile določene, preden je bil sprejet ukrep o dela prostem dnevu.

Našim sodelavcem smo podali pobudo, da se kot posamezniki v času prostih dni po svojih močeh vključijo v aktivnosti za odpravo posledic naravne nesreče, in sicer lahko po svoji presoji prizadetim v poplavah namenijo finančna sredstva, prostovoljno pomagajo pri čiščenju in obnovi ali pa svoj čas namenijo ljudem, ki so bili prizadeti.

Storitve
Kakovost
Iskanje
O nas
Lokacije
Skip to content