Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
objave
javne-objave
Lupa

Deratizacija kanalizacije v občini Izola

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano v številnih slovenskih občinah redno izvaja deratizacijo kanalizacije. Z deratizacijo učinkovito vplivamo na zmanjšanje populacije glodavcev, ki se zadržujejo v kanalizacijskih omrežjih.

V sodelovanju s Komunalo Izola NLZOH od srede, 17. 3. 2021, izvaja deratizacijo javnega kanalizacijskega omrežja v občini Izola. Deratizacija se izvaja z obešanjem parafinskih vab v notranjosti kanalizacijskih  jaškov in se zaključuje ta petek.

Z deratizacijo učinkovito vplivamo na zmanjšanje populacije glodavcev (podgane, miši itd.), ki se zadržujejo v kanalizacijskih omrežjih in okolici naših domov oz. tam kjer imajo na razpolago zadostno količino živil in odpadkov (tudi ostankov hrane v kanalizaciji). Poleg tega, da povzročajo materialno škodo, so glodavci lahko tudi prenašalci nalezljivih bolezni, zato so ukrepi za zmanjševanje njihovega števila izredno pomembni.

Pomembno je, da tudi občani sami poskrbijo za deratizacijo v internih kanalizacijskih omrežjih in okolici stanovanjskih objektov, predvsem pa, da hrane in odpadnega jedilnega olja ne izplakujejo v kanalizacijske odtoke in straniščno školjko, temveč v za to namenjene zabojnike oz. zbiralnike.

Storitve
Kakovost
Iskanje
O nas
Lokacije
Skip to content