Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
objave
javne-objave
Lupa

Državni sekretar na obisku v NLZOH

Na sedežu Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano sta se danes, 10. marca 2021, srečala državni sekretar Jelko Kacin, nacionalni koordinator za logistični del akcije množičnega cepljenja zoper COVID-19, in mag. Tjaša Žohar Čretnik, direktorica NLZOH.

Državni sekretar Jelko Kacin si je ogledal laboratorije, kjer se izvede velik del PCR testov, ki jih NLZOH od začetka epidemije vsak dan opravlja na sedmih lokacijah. Srečal se je tudi z raziskovalci, ki sledijo različicam novega koronavirusa in se NLZOH zahvalil za vso opravljeno delo.

Ob današnjem obisku državnega sekretarja je direktorica NLZOH povedala: “V NLZOH od začetka epidemije obdelamo do 60 % PCR testiranj na nacionalni ravni in od začetka letošnjega leta koordiniramo aktivnosti sledenju različicam virusa SARS-CoV-2. Ob tem si prizadevamo, da bi delež pozitivnih PCR vzorcev, ki jih sekvenciramo, še povečali. Naš partner pri tem je Klinični inštitut za specialno laboratorijsko diagnostiko Pediatrične klinike pri UKC Ljubljana. S sekvenciranjem, ko ugotavljamo in spremljamo različice, lahko prispevamo k uspešnosti diagnostike, opozarjamo na tiste različice, ki se hitreje širijo ali lahko predstavljajo problem v povezavi s cepljenjem.”

Tedensko poročilo o sledenju različicam bo predstavljeno jutri na redni novinarski konferenci.

Storitve
Kakovost
Iskanje
O nas
Lokacije
Skip to content