Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
objave
javne-objave
Lupa

Končna prireditev projekta Ri(ver)-Charge

Vodilni partner, Urad štajerske deželne vlade, Oddelek 14 – vodno gospodarstvo, viri in trajnost (A14), ter projektna partnerja Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) in Univerza v Gradcu – Inštitut za zemeljske vede (IEW) vas v okviru projekta EU Ri(ver)-Charge vabimo na končno prireditev, ki bo potekala v petek, 12. 11. 2021, med 9. in 12. uro. Čakata vas raznolik program in predstavitev rezultatov.

Čezmejni projekt EU Ri(ver)-Charge se izvaja v okviru programa »Interreg V-A Slovenija– Avstrija 2014 – 2020«. V projektu obravnavana tema vnos onesnaževal v površinske vode in podtalnico je nadaljevanje projektov MURMAN in SI-MUR-AT. Trije projektni partnerji iz Avstrije in Slovenije smo od decembra 2020 izvajali opredelitev stanja in ukrepov za izboljšanje vodnogospodarskih okoliščin v obmejnem prostoru.
Naš cilj je bil opredeliti antropogeno onesnaževanje površinskih voda in podtalnice ter poti vnosa in izdelati ukrepe za zmanjšanje teh okoljskih obremenitev. Razvili smo direktive in vodnogospodarsko strategijo.

Na seminarju bomo predstavili vsebine in načrtovane ukrepe projekta ter poskušali okrepiti zavedanje o pomenu vode kot surovini ne zgolj na obmejnem območju avstrijske Štajerske in Slovenije ampak tudi širše.

Prijava:
Prosimo vas, da udeležbo potrdite z e-sporočilom na naslov ales.gutmaher@nlzoh.si najkasneje do 10. novembra do 12. ure.
Po prijavi boste po e-pošti prejeli povezavo do prireditve.

Simultano tolmačenje bo zagotovljeno.
Seminar bo potekal preko spletne platforme Zoom. Da boste lahko poslušali nemško/slovensko tolmačenje, vas prosimo, da na napravo, ki jo boste uporabljali, namestite najnovejšo različico portala Zoom (Zoom-client za sestanke https://zoom.us/download).

Program spletnega seminarja

Storitve
Kakovost
Iskanje
O nas
Lokacije
Skip to content