Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
objave
javne-objave
Lupa

NLZOH prejemnik dveh priznanj Civilne zaščite RS

Oddelek za okolje in zdravje Koper ter Oddelek za kemijske analize živil, vod in drugih vzorcev okolja Koper sta ob železniški nesreči v Dolu pri Hrastovljah 25. junija 2019, kjer je prišlo do izlitja kerozina, sodelovala pri določitvi preprečevalnih ukrepov povzročitelju nesreče s ciljem zavarovanja vodnega zajetja Rižanskega vodovoda in preprečevanja širjenja vplivov te nesreče na okolje.
V zahvalo za pomembno delo sta oba oddelka Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano aprila letos prejela priznanje Civilne zaščite Republike Slovenije Bronasti znak Civilne zaščite.

Priznanje, ki bi moralo biti podeljeno že prejšnje leto, a je zaradi epidemije podelitev odpadla, sta oddelka NLZOH v Kopru prejela prav v času, ko se je ta naloga po skoraj 22 mesecih zaključila.

Zaposleni v OOZ in OKA Koper so ves ta čas sodelovali na terenu pri izvajanju vzorčenja surove vode reke Rižane, pitne vode, vode iz bližnjih vodnjakov in podzemne vode iz vrtin ter pri izvajanju kemijskih analiz teh voda.

»S požrtvovalnim in nesebičnim delom so pokazali 24-urno pripravljenost in s tem nepogrešljivo prispevali k varovanju edinega vodnega vira na obali. S svojimi zelo bogatimi izkušnjami in interdisciplinarnim pristopom so bili nepogrešljivi pri delovanju operativne skupine, ki je bila imenovana za izvedbo ukrepov zavarovanja vodnega zajetja Rižanskega vodovoda s strani ministra za okolje in prostor,« je bilo še zapisano ob utemeljitvi podelitve priznanja.

Storitve
Kakovost
Iskanje
O nas
Lokacije
Skip to content