Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
objave
javne-objave
Lupa

Nova sekvenatorja občutno povečujeta zmogljivosti


Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano – NLZOH, ki je ves čas epidemije covida-19 opravljal velik delež PCR testiranj na SARS-CoV-2, se je opremil s sodobnima sekvenatorjema Illumina NextSeq 2000, ki skupno skoraj stokrat povečujeta kapacitete sekvenciranja NLZOH.

Sekvenatorja naslednje generacije bosta pomembno pripomogla k izpolnjevanju nalog znotraj nacionalne strategije spremljanja različic novega koronavirusa (SARS-CoV-2), analize klinično ter okoljsko pomembnih bakterijskih izolatov ter za karakterizacijo kompleksnih mikrobnih združb, kot na primer črevesne mikrobiote pri človeku.

Sekvenciranje (virusne) dednine bo še naprej omogočalo učinkovito in hitro odzivanje pristojnih služb, v primeru slednja različicam SARS-CoV-2 pa tudi spremljanje, katere različice virusa se širijo v državi.

Oprema je bila kupljena v sklopu evropskega projekta HERA za okrepitev nacionalne infrastrukture in kapacitet – ‘Enhancing Whole Genome Sequencing (WGS) and/or Reverse Transcription Polymerase Chain Reaction (RT-PCR) national infrastructures and capacities to respond to the Covid-19 pandemic in Slovenia’.

Storitve
Kakovost
Iskanje
O nas
Lokacije
Skip to content