Spoštovani,
vabimo vas na izobraževanje Osnovna higienska stališča za varnost živil – HACCP, ki bo 19. 6. 2024 v Veliki predavalnici NIJZ na Zaloški 29 v Ljubljani.
Izobraževanje je namenjeno vsem, ki se pri svojem delu srečujejo s proizvodnjo, prometom in prodajo živil: zaposlenim v gostiščih, restavracijah, slaščičarnah, kavarnah, barih, pekarnah, trgovinah, vrtcih, šolah, bolnišnicah, domovih za starejše in ostalih zavodih, ki za svoje oskrbovance pripravljajo in razdeljujejo hrano.
V skladu z zahtevo Uredbe ES o higieni živil (852/2004) mora nosilec živilske dejavnosti zagotoviti, da so njihovi zaposleni usposobljeni o higieni skladno z zahtevnostjo svojih del in da so odgovorne osebe primerno usposobljene za uporabo načel sistema HACCP.
Sistem HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) je osnovna metoda zagotavljanja varnosti živil v celotni prehranski verigi od pridelave surovin do končnega uporabnika. Temelji na predpisih mednarodnega referenčnega dokumenta Codex Alimentarius.
Kotizacija za udeležbo na izobraževanju znaša 78,80 EUR (v skladu z zakonom na navedeno ceno zaračunavamo 22% DDV).
Svojo udeležbo prosim sporočite do vključno 10. 6. 2024 na: alenka.lesjak@nlzoh.si
Vlada Republike Slovenije je na 19. redni seji, dne 25. 7. 2013, sprejela Sklep o ustanovitvi Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NLZOH). Skladno s sklepom Vlade so z dnevom pričetka delovanja NLZOH prenehali območni zavodi za zdravstveno varstvo.