Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
objave
javne-objave
Lupa

V 2020 opravili več kot 350.000 testiranj na novi koronavirus

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) s svojimi sedmimi laboratoriji po Sloveniji opravi več kot polovico PCR testiranj na novi koronovarius. »Od začetka epidemije novega koronavirusa do danes naši laboratoriji niso obstali niti za en dan. Naši sodelavci delajo neutrudljivo, da v roku 24 ur obdelamo vse vzorce, ki jih prejmemo,« poudarja direktorica mag. Tjaša Žohar Čretnik.

358.829 testiranj na novi koronavirus po PCR metodi smo skupno izvedli v sedmih NLZOH laboratorijih v letu 2020, kar pomeni več kot 50 % vseh testiranj, opravljenih v državi v lanskem letu. Lokacije, kjer v NLZOH izvajamo testiranja, so v Celju, Ljubljani, Kopru, Kranju Mariboru, Murski Soboti in Novem mestu.

Vzorci, ki jih odvzamejo na covid točkah po celi Sloveniji, so skrbno zapakirani in prepeljani na te lokacije. Tak paket v laboratorijih odpremo v zaščitni komori in izvedemo testiranje po PCR metodi. Večina rezultatov je znana v manj kot 24 urah.

Število testiranj se je po poletju izjemno povečalo, zato smo jeseni delo zagnali z večjimi kapacitetami, novimi kadri in dodatno opremo. Za primerjavo, v celotnem mesecu marcu 2020 smo testirali 10.897 vzorcev in samo včeraj 3572 vzorcev.

Storitve
Kakovost
Iskanje
O nas
Lokacije
Skip to content