Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
objave
javne-objave
Lupa

Za požrtvovalnost v boju proti COVID-19

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano je konec leta 2021 prejel spominski znak »Za požrtvovalnost v boju proti COVID-19«, ki ga Vlada Republike Slovenije podeljuje tistim, ki so izkazali požrtvovalnost pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije. 

Spominski znak so prejeli zaposleni v Centru za medicinsko mikrobiologijo, ki vsak dan stopijo skupaj in opravijo svoj košček v mozaiku preprečevanja širjenja novega koronavirusa. Ekipa 280 sodelavcev in sodelavk na sedmih različnih lokacijah ves čas epidemije skrbi za nemoteno delovanje diagnostične dejavnosti, ki je eden od pomembnih stebrov boja proti epidemiji. Del ekipe se je posvetil sledenju različicam z namenom hitrega zaznavanje novih različic virusa z večjo prenosljivostjo oziroma težjim potekom bolezni ter spremljanje njihovih vzorcev širjenja.

Ponosni smo na svoje sodelavce in sodelavke, ki že skoraj dve leti zagnano delujejo v naše skupno dobro in neposredno doprinašajo k hitrejšemu preprečevanju širjenja virusa. Z našo ekipo bomo še naprej po svojih močeh delovali za javno zdravje in vse svoje napore usmerjali za izvajanje dejavnosti, ki učinkovito prispevajo k boju proti širitvi virusa SARS-CoV-2.

Storitve
Kakovost
Iskanje
O nas
Lokacije
Skip to content