Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
objave
javne-objave
Lupa

4. MEDNARODNI KONGRES O VARNOSTI IN KAKOVOSTI HRANE

4. Mednarodni kongres o varnosti in kakovosti hrane pod sloganom “Eno zdravje” bo potekal v Dubrovniku, od 9. do 12. novembra 2022.

Mednarodni kongres o varnosti in kakovosti hrane bo potekal pod nadzorom pristojnih organov in institucij, organizira pa ga Učiteljski inštitut za javno zdravje “Dr. Andrija Štampar”, Hrvaško meroslovno društvo in jugovzhodnoevropska mreža za nadzor kakovosti in varnosti hrane (SEEN-FSQC). Soorganizatorji so Kmetijska fakulteta in Fakulteta za prehransko tehnologijo in biotehnologijo, Univerza v Zagrebu, Inštitut za zdravje in varnost hrane Zenica ter Inštitut za javno zdravje Vojvodine v sodelovanju z drugimi eminentnimi ustanovami iz Hrvaške in tujine.

Predstavljene bodo pomembne izkušnje domačih in tujih strokovnjakov na področju ponarejanje hrane, zaščite izvora in geografskega izvora hrane hkrati pa tudi novi, natančni analitični dosežki na tem področju. Varnost in kakovost hrane, določitev porekla hrane in geografskega izvora, ponarejanje hrane in njen vpliv na zdravje potrošnikov ter vpliv podnebnih sprememb na kmetovanje in kakovost so vse teme, ki so ključnega pomena in nalagajo skupno odgovornost vsem zainteresiranim stranem v verigi proizvodnje hrane. V to spadajo predvsem države, proizvajalci, distributerji in potrošniki pa tudi mediji, ki so odgovorni za natančno poročanje o aktualnih temah javnosti, vključno s tem zelo pomembnim vprašanjem.

Vse ostale aktualne informacije o kongresu so dostopne na spletni strani: FOODSQ – FOOD Safety & Quality.

Storitve
Kakovost
Iskanje
O nas
Lokacije
Skip to content